Menú Cerrar

Capella de Ministrers - La carn vol carn

22jul22:30Capella de Ministrers - La carn vol carnXII Early Music MorellaEsglésia Arxiprestal de Santa Maria de Morella22:30

Detalles del evento

XII Early Music Morella
Dissabte, 22 juliol 2023.
22:30 Porta dels Apòstols de l’Arxiprestal de Santa Maria.

Concert a la llum de les espelmes
La carn vol carn

Capella de Ministrers
Carles Magraner

Intèrprets
Èlia Casanova, soprano
Albert Riera, tenor
Víctor Sordo, tenor
Iosu Yeregui, baríton
Carles Magraner, viola d’arc
Robert Cases, tiorba i guitarra renaixentista

En la cort aragonesa de Nàpols, a València, Barcelona i en totes les ciutats del regne d’Aragó, la música que va sonar en els últims terços del segle XV no va poder ser gaire diferent entre elles, encara que des de 1443 i, com a mínim, fins a mitjans de la dècada dels setanta, Nàpols actuaría com a centre i la resta del regne aragonés com a perifèria. Un centre en avantguarda de la música europea de l’època, principalment franco-flamenca i italiana, en el qual, juntament amb les cançons, van sonar les danses, a vegades adaptacions de la música vocal i altres vegades peces noves creades pels ministrils al servei de la cort d’Alfons el Magnànim, amb el qual s’obre un dels capítols més brillants de la història del regne aragonés, tant en el terreny polític com en el cultural. Fill de Ferran I d’Antequera i de Na Leonor d’Alburquerque, va saber fer realitat un somni: convertir-se en un dels prínceps del Renaixement, no en terra hispana, sinó a Itàlia, després de la conquesta del regne de Nàpols.

Ausiàs March va néixer el 1397 i va participar en les expedicions que el rei Magnànim va realitzar pel Mediterrani, de qui va ser falconer major, retirant-se el 1425 a Gandia on va començar a escriure la seua obra poètica. Va morir a València el dia 3 de març de 1459.

Entrades: https://www.eventbrite.es/

Hora

(Sábado) 22:30

Lugar

Església Arxiprestal de Santa Maria de Morella