Menú Cerrar

Qvinta Essençia - El sentir de mi sentido

25jul20:30Qvinta Essençia - El sentir de mi sentidoIII Festival Proto-FestPati dels Reials Col·legis, Reials Col·legis de Tortosa, Carrer de Sant Domènec, 12, 43500 Tortosa, Tarragona20:30

Detalles del evento

III Festival Proto-Fest

Qvinta Essençia
CONCERT POLIFONIA VOCAL RENAIXENTISTA
Dimarts 25 de juliol, a les 20.30 h
Reials Col·legis de Tortosa
Entrada: 5 €*
*Inclou una degustació de vi del Celler Mas de Manxol

Una proposta que mostra la íntima unió entre poesia i música durant el Segle d’Or espanyol, prestant especial atenció als textos de temàtica amorosa.

Inclou alguns dels textos dels poetes més representatius de l’època com Garcilaso de la Vega, Lope de Vega, Jorge de Montemayor o Joan Boscà. Les fonts musicals són diverses, destacant el Cançoner de Medinaceli o l’obra de cabdal importància la Recopilación de Sonetos y Villancicos a cuatro y a cinco voces de Juan Vázquez, entre d’altres com són els cançoners de Calàbria i la Casanatense.

Un segle, el XVI, que va suposar una època d’esplendor tant en música com en literatura i, malgrat la decisiva influència italiana, poetes i músics espanyols tractaren de mantenir certs trets diferencials propis, fugint de l’afectació i la sensualitat, tot buscant la gravetat i la sobrietat.

Entrades: https://www.teatreauditoritortosa.cat/event/concert-vocal/

Hora

(Martes) 20:30

Lugar

Pati dels Reials Col·legis, Reials Col·legis de Tortosa

Carrer de Sant Domènec, 12, 43500 Tortosa, Tarragona