Menú Cerrar

Qvinta Essençia - El Sentir de mi Sentido

08jul12:30Qvinta Essençia - El Sentir de mi SentidoFestival de Música Antiga dels Pirineus FEMAPOSSERA, LA VANSA I FÓRNOLS (Lleida) · Església de Sant Quirze i Santa Julita12:30

Detalles del evento

Festival de Música Antiga dels Pirineus FEMAP

08-07-2023 12:30
OSSERA (LA VANSA I FÓRNOLS) · Església de Sant Quirze i Santa Julita

QVINTA ESSENÇIA
El sentir de mi sentido. Música i poesia amorosa del segle d’or

Intèrprets
Èlia Casanova, soprano
Hugo Bolívar, alto
Albert Riera, tenor
Pablo Acosta, baix

Programa
Obres de P. Guerrero, F. J. Díaz, F. Guerrero, G. de Morata, A. Cebrián, R. de Cevallos, C. de Morales, J. Vásquez i anònims.

El sentir de mi sentido es proposa mostrar la relació íntima que van mantenir música i poesia durant el segle d’or i ho fa prestant atenció als textos de temàtica amorosa. El segle XVI va ser un moment de gran esplendor de la música i la literatura hispàniques i, malgrat la gran influència italiana, els poetes i músics van intentar mantenir certs trets diferencials propis: fugien de l’afectació i la sensualitat, i buscaven gravetat i sobrietat. Així ho demostra aquest programa, que inclou textos d’alguns dels poetes més representatius de l’època, com ara Lope de Vega, Jorge de Montemayor, Joan Boscà o Jorge Manrique. Les fonts musicals també són diverses: des del Cancionero de Medinaceli, que representa la més gran col·lecció de repertori polifònic secular de finals del segle XVI; fins a la Recopilación de Sonetos y Villancicos a cuatro y a cinco voces de Juan Vázquez, passant pels cançoners de Calàbria i Casanatense, entre d’altres.

Concert amb Gust: Degustació de productes de Km0 després del concert
Herboristeria Nogué, Formatgeria Serrat Gros i Melmelades Cal Casal d’Ossera

Més informació: https://femap.cat/programacio/concert/grups/qvinta-essencia/qvintaessencia-vansa

Hora

(Sábado) 12:30

Lugar

OSSERA, LA VANSA I FÓRNOLS (Lleida) · Església de Sant Quirze i Santa Julita