Menú Cerrar

Capella de Ministrers - Regina

16sep20:30Capella de Ministrers - ReginaRenaixement - Festival Cultural a Sant Miquel dels ReisMonestir Sant Miquel dels Reis20:30

Detalles del evento

Renaixement – Festival Cultural a Sant Miquel dels Reis
18 MONARQUES MEDIEVALS DE LA CORONA D’ARAGÓ
Dissabte 16 | 20:30h | Claustre

ENTRADES
Davant del que és un fet constatat i constatable, ens sorprén que fins als nostres dies mai s’haja dedicat una proposta musical a aquelles dones que, tot i que de manera indirecta, van permetre que el curs de la història de la música transcorreguera per aquells llits que l’han convertida en un dels llegats de més envergadura del patrimoni artístic de la humanitat. A manera de particular homenatge a aquestes dones, dediquem el nostre treball a un molt selecte i influent col·lectiu, el format per les que van ser reines d’Aragó des del naixement, a principis del segle XIII, d’una consciència territorial als diferents regnes de la Corona fins que, en 1516, aquesta va deixar d’existir per la fusió amb la de Castella. El repertori ha sigut seleccionat perquè gira al voltant de les nostres protagonistes en les diferents etapes de la seua vida, fins i tot quan van quedar vídues, i hem donat prioritat al repertori de font aragonesa. Des de Violant d’Hongria fins a Germana de Foix (1235-1516): l’entorn musical de 18 reines d’Aragó.

Ante el que es un hecho constatado y constatable, nos sorprende que hasta nuestros días nunca se haya dedicado una propuesta musical a aquellas mujeres que, a pesar de que de manera indirecta, permitieron que el curso de la historia de la música transcurriera por aquellas camas que la han convertido en uno de los legados de más envergadura del patrimonio artístico de la humanidad. A manera de particular homenaje a estas mujeres, dedicamos nuestro trabajo a un muy selecto e influyente colectivo, el formato por las que fueron reinas de Aragón desde el nacimiento, a principios del siglo XIII, de una conciencia territorial a los diferentes riendas de la Corona hasta que, en 1516, esta dejó de existir por la fusión con la de Castilla. El repertorio ha sido seleccionado porque gira alrededor de nuestras protagonistas en las diferentes etapas de su vida, incluso cuando quedaron viudas, y hemos dado prioridad al repertorio de fuente aragonesa. Desde Violante de Hungría hasta Germana de Foix (1235-1516): el entorno musical de 18 reinas de Aragón.

CAPELLA DE MINISTRERS
CARLES MAGRANER

Beatriz Lafont, veu
Èlia Casanova, veu
Carles Magraner, violes d’arc
David Antich, flautes
Sara Águeda, arpa
Jota Martínez, simfonia / cítola / llaüt
Eduard Navarro, cornamusa i llaüt
Pau Ballester, percussió

Entrades: https://www.wegow.com/es/conciertos/regina-concertos-renaixement-2023-valencia

Hora

(Sábado) 20:30

Lugar

Monestir Sant Miquel dels Reis