Menú Cerrar

Amores Grup de Percussió - Dreizehn: Stockhausen & Hildegarda

09jul23:00Amores Grup de Percussió - Dreizehn: Stockhausen & HildegardaAlbuixech23:00

Detalles del evento

9 de Juliol de 2022 – 23h
Plaça de la llibertat (Entre el centre cívic i la Casa de la Música). Albuixech

Dreizehn: Stockhausen & Hildegarda

Pau Ballester
Jesús Salvador Chapi
Ángel García
Amb la col·laboració de les sopranos valencianes María Maciá i Èlia Casanova

Amores Grup de Percussió, presenta al públic Dreizhen “Stockausen & Hildegarda”, premi al millor disc de repertori als premis Carles Santos 2018.

Amores proposa més que un concert a l’ús. Cercadors de nous llenguatges i obrint les portes a aquelles fronteres infranquejables, en aquesta ocasió estableixen una interacció entre dos personatges de gran importància en la història de la música, però amb gairebé 800 anys de diferència, Hildegrada i Stockhausen.

Com bé apunta Josemi Lorenzo a les seues notes:

“Aquest programa estableix un diàleg entre dues enormes potències creatives que reelaboren la tradició, encara que al seu moment van construir la seua obra musical no precisament a la línia ortodoxa. Un pertany a l’avantguarda del segle XX i l’altra a la del segle XII. Van comptar totes dues amb forta personalitat, cosa que els va permetre, després de molta lluita i creença en si mateixos, superar dificultats, doblegar les respectives jerarquies i, el més important, el reconeixement dels seus coetanis.”

No només la interpretació musical de cadascun junts en un concert adquireix importància ja de per si. Amores proposa una cruïlla de camins entre les dues intèrprets -Èlia Casanova (Hildegarda) i María Maciá (Stockhausen)-, entrellaçant les peces dels dos compositors i creant una visió imaginària que portarà a la reconversió de cadascuna cap a la recerca de “l’altre”, com un exercici de convenciment on el temps no suposa cap barrera, i la creativitat d’Amores actua com a nexe d’unió al pla còsmic.

Hora

(Sábado) 23:00

Lugar

Albuixech